Djuren går säkrare än barnen

Jag hittade en artikel på Sydsvenskan.se som handlade om att djuren går säkrare än barnen (http://sydsvenskan.se/lund/article366820/Djuren-gar-sakrare-an-barnen.html).

Atriklen handlar om att det inte finns en gångtunnel för cyklister i Veberöd, men en bit bort har dock vägvärket byggt en tunnel för vilt.
Det finns barn som måste ta sig förbi 90-vägen för att ta sig till skolan, men måste varje morgon passera vägen med oron om vad som ska hända.
Dem säger även att dem har byggt en tunnel för vilt bara för att minska risken för olyckor, men man måste ta hänsyn till barnen.
Barnen som blev intervjuade i artiklen beskriver hur dem känner sin oro. Föräldrarna är förskräckta att vägvärket istället tar mer hänsyn till vilt.
Vägen är inte den bästa iheller, barnen säger att man inte ser bilarna när dem kommer åkande från svängen. Det dumma är om man nu råkar gör ett ända fel som att t.ex. svara i mobiltelefonen eller fasnar med skosnöret i cykeln och trillar, är det mycket stor risk att man råkar ut för en olycka.

Varför bygger man en 90-väg där bilisterna kan köra hur fort som helst och fotgägare måste gå oroliga. Är det viktigare att bilisterna ska åka fort eller att vi ska överleva?
Det är en tankeställing som vi måste fråga oss själva, hur kommer världen se ut om 20 år om vi tar hänsyn till alla bilister före fotgängae?

Kommentarer
Postat av: Anonym

fett, bilar är inte nödvändigt, varför inte ta tåg? vi borde tänka mer på miljön för kommande generationer!

2008-09-16 @ 20:03:04
URL: http://nainab.blogg.se/
Postat av: Stefanhum

Håller helt med om att allt för mycket planeras utifrån bilismens behov, vilket även märks på regeringens nya satsning som på nya vägar framför att sats på tåg.

2008-09-17 @ 16:20:56
URL: http://stefanshumblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0