Våldtogs på barnsjukhus

Jag läste en artikel på Sydsvenskan.se om en 13 årig tjej som blev våldtagen av en vårdare på astid lindgrens barnsjukhus.
Emelie Liljeberg var nyopererad i huvudet då den manlige vårdaren kom in i rummet med en nallebjörn och lurade iväg henne till en öde sjukhuskorridor, där han våldtog henne. Det har nu gått 6 år sen dess, och hennes liv har förändrats för alltid.

- Jag började skolka och röka och säga emot lärarna. Skolan funkade inte alls.

De gick ett halvår innan hon vågade berätta för sina föräldrar att hon blivit våldtagen, sedan följde två rättegångar. Mannen som idag är 35 år gammal dömdes till fyra års fängelse av Svea hovrätt. Han ska även betala skadestånd på 177 400 kronor till Emelie Liljeberg.

Det sjuka är att vårdaren som dömdes för våldtäkt på Emelie Liljeberg i november 2004 inte började avtjäna sitt fyraåriga fängelsestraff förrän ett helt år senare, då han även våldtog en förståndshandikappad flicka.

Man måste göra allt i sin kraft för att flickorna som blir våldtagna etc. ska gå säkra och inte alltid tro att personen i fråga alltid är efter.
Vad ska man göra för att domstolen ska ge straff till våldtäksmän direkt och inte vänta ett, två eller tillochmed kanske tre år innan de ska förtjäna sitt straff för det hemska dem har gjort?


Kommentarer
Postat av: Stefanhum

Mycket viktig fråga du tar upp. Det är väldgt svårt att förstå varför inte en person som uppenbart kan begå nya grova brott inte häktas inför väntande rättegång.

2008-09-25 @ 14:57:20
URL: http://stefanshumblogg.blogg.se/
Postat av: Stefanhum

Mycket bra diskussion framför allt på fråga 1 och 2. Du argumnerterar egagerad och ha bra poänger. Jag uppskattar att du vekrligen ftrågar dig vad som hör till din person , som blyghet och intressen som fotboll som kopplas till manlighet, men du är ett exempel på att det ärm möjligt att glädjas åt oavsett kön. Fler och fler tjejer blir tex intresserade av fotboll som du.

2008-10-13 @ 12:08:00
URL: http://stefanshumblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0